Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ 14ης ΜΑΪΟΥΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗΣ 14 ΜΑΪΟΥ
Η προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, πριν καν προκηρυχθεί η απεργία, αποτελεί το επιστέγασμα μιας σειράς γκεμπελικής επινόησης μεθοδεύσεων ενάντια στην εκπαιδευτική κοινότητα. Πρώτη φορά ποινικοποιείται η εισήγηση ενός συνδικάτου προς τις γενικές συνελεύσεις. Πριν από την προκλητική αυτή ενέργεια  που καταλύει τους δημοκρατικούς θεσμούς και κουρελιάζει το Σύνταγμα είχε προηγηθεί η «επιστράτευση» των ΜΜΕ για το διασυρμό της κοινωνικής ομάδας των εκπαιδευτικών  και το διχασμό της κοινωνίας σύμφωνα με την επιτυχημένη συνταγή  του κοινωνικού αυτοματισμού.
Η κοινή γνώμη έγινε μάρτυρας μιας άνευ προηγουμένου επίδειξης φαρισαϊσμού για την αγωνία των υποψηφίων, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έχει κηρύξει τον πόλεμο απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία. Η επίδειξη πυγμής, που ακολούθησε με την κίνηση της προληπτικής επιστράτευσης, αποτελεί  το βάθεμα  της κατασταλτικής πολιτικής που εφαρμόζει τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση της τρικομματικής συμπαιγνίας.
 Η υπόθεση της εκπαίδευσης δεν αφορά - και δεν πρέπει να αφορά – μία βαθμίδα εκπαιδευτικών. Αφορά όλους μας, όλη την κοινωνία. Η αντίδραση στον αυταρχισμό και στο κλίμα εκφοβισμού είναι αγώνας πολιτικός ενάντια στη βαρβαρότητα που ρημάζει τις ζωές μας.
 Ας μη στεκόμαστε απαθείς βλέποντας το Δημόσιο Σχολείο να απαξιώνεται, το μισθό μας να σφαγιάζεται και τις εργασιακές σχέσεις να καίγονται στην πυρά της κυβερνητικής αναλγησίας.
 Ας πυκνώσουμε τις γραμμές μας  απεργώντας μαζί με χιλιάδες εκπαιδευτικούς με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες. Ας ενώσουμε τις φωνές μας τιμώντας έτσι την αγωνιστική παράδοση του κλάδου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου