Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠ[ΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ                                                                             Ζάκυνθος 4/3/2024

Α/ΘΜΙΑΣ                                                                                                          Αρ. πρωτ. 66

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 

«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»                                                        Προς:      ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Ν. Κολυβά 136                                                                                                    ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ

Τηλ: 2695028854                                                                                            ΠΑΙΔΕΙΑΣ                                                                                       

e-mail : solomosd1@gmail.com                                                          

 

 

 

                        

ΘΕΜΑ: «ΑΙΤΗΜΑ  ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΩΝ

                  ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ»

 

 

 

Με το παρόν έγγραφο θα θέλαμε να φέρουμε ξανά στη νέα δημοτική αρχή το πολύ σημαντικό και επίκαιρο θέμα του κόστους διαβίωσης των νεοδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο νησί μας, με δεδομένο το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουν διοριστεί 157 εκπαιδευτικοί μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και το σύνολο αυτών μαζί με τους αναπληρωτές ξεπερνάει το 50% των εκπαιδευτικών λειτουργών στα σχολεία μας.  

Ενώ όμως οι συνάδελφοι αυτοί βρίσκονται εδώ με θητεία και θα μπορούσαν να παραμείνουν αν οι συνθήκες διαβίωσης το επέτρεπαν, η μη εύρεση φτηνών και ετήσια διαθέσιμων καταλυμάτων, το υψηλό κόστος στέγασης και σίτισης τους οδηγούν σε γρήγορο αίτημα μετάθεσης και οι θέσεις των μόνιμων εκπαιδευτικών μας θα χηρέψουν  σύντομα και πάλι θα πρέπει να συμπληρωθούν από αναπληρωτές.

 

 Για την αντιμετώπιση του προβλήματος , ο Σύλλογός μας από τον Αύγουστο του 2022  έχει προβεί σε μια σειρά από ενέργειες προς τα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, τον Δήμο και την Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου που αναφέρονται στα επισυναπτόμενα έγγραφα με Αρ.πρωτ: 39-03/02/2022, Αρ. πρωτ. 314 -14/6/2023 ,Αρ. πρωτ. 315 -15/6/2023 και  Αρ. πρωτ. 318-21/6/2023,οι οποίες όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Μάλιστα, ενώ αρχικά είχαμε επιβεβαιώσεις για επίδομα στέγασης από την Αντιπεριφέρεια , κατόπιν κληθήκαμε να αποσύρουμε τις σχετικές αιτήσεις , λόγω έλλειψης σχετικής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

 

Επιπλέον τούτου, είναι γεγονός ότι 16 δήμοι της Χώρας που ενεργοποίησαν το άρθρο 32 του νόμου 4483/2017 , έχουν ήδη στείλει τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία και τους αναγνωρίστηκε με  την 16177 Υ.Α. του Υπουργείου Οικονομικών ( ΦΕΚ 3274/17-5-23),η παροχή δωρεάν σίτισης και καταλύματος διαμονής στους δημοσίους υπαλλήλους τους ,λόγω ορεινής ή νησιωτικής περιοχής, Στο ίδιο κλίμα και στη Ρόδο μετά από τις κινητοποιήσεις των αναπληρωτών για τη στέγαση  τελικά φαίνεται πως εξασφαλίστηκε το ποσό των 150.000€ από τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους του Δήμου Ρόδου, προκειμένου να δοθεί ως επίδομα ενοικίου σε όλους τους αναπληρωτές Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης για το έτος 2022-23!!!

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ

 ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ!

ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΤΩΡΑ!

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ!

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΑΜΕΣΑ!!!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΠΡΟΣΕΧΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ!

 

ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ                                                                    

               Η πρόεδρος                                                                                       Η  γενική γραμματέας

             Λάζου Έφη                                                                             Παπαδάτου Μαρία

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου