Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

18ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                            Ζάκυνθος 23/5/2023                                                        ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                 

«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»                                                    Αρ. πρωτ. 305

 Ν. Κολυβά 136                                                                                                                                                               Τηλ: 2695028854                                                                                                                  

e-mail : solomosd1@gmail.com                                           Προς: Σχολικές Μονάδες 

                                                                                Μέλη Συλλόγου-ΔΠΕΖ-ΚΕΔΑΣΥ

 

 

 

 

 

 

18ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Αγαπητές/οί  Συναδέλφισσες/οι,

σας ενημερώνουμε για  τα παρακάτω:

 

 

Α) ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Μετά τα πολύ δυσοίωνα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών είναι πλέον πασιφανές σε όλες και όλους ότι ό,τι δεν μπόρεσε να ανατρέψει η κάλπη πρέπει και μπορεί να ανατρέψει η μαζικότητα και αγωνιστικότητα των λαϊκών κινημάτων. Στον κλάδο μας συνεχίζουμε ακόμα πιο συνειδητοποιημένοι και οργισμένοι τώρα τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση –κατηγοριοποίηση σχολείων –εκπαιδευτικών και μαθητών.

Σήμερα στάλθηκε έγγραφο-πρόσκληση  προς τους νεοδιόριστους του 2021 από τη σύμβουλο ΠΕ 70 για παρουσία σε συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών από αύριο Τετάρτη 24/5. Προχθές είχε προηγηθεί ανάλογο έγγραφο της συμβούλου ΠΕ60.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΟΣΟΙ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ/ΙΣΣΕΣ ΕΧΕΤΕ  ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ –ΑΠΟΧΗ ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ  ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΗΜΑΤΑ.

ΕΠΙΣΗΣ ΟΣΟΙ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΛΛΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ  ΔΗΛΩΣΗ ( δείτε επισυναπτόμενο έγραφο) - ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΕΙΤΕ  ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΑΣ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΒΗΜΑΤΑ:

1.        Ζητάτε από τον διευθυντή/τρια του σχολείου σας ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ

 

 

2.       ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΙΛ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ:

«Με την παρούσα αρ.πρωτ. ………..   δήλωσή μου που έχει κατατεθεί στη διεύθυνση του σχολείου μου δηλώνω ότι ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ –ΑΠΟΧΗ που έχει προκηρύξει η Δ.Ο.Ε., από κάθε ενέργεια που συνδέεται με το σύστημα αξιολόγησης, το οποίο προωθείται εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πιο συγκεκριμένα από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4823/21 και καθώς και από την Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της» και σχετίζονται με όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με την ατομική αξιολόγηση (συναντήσεις με Συμβούλους Εκπαίδευσης, ενημέρωση ατομικού φακέλου, κατάθεση έκθεσης αυτοαξιολόγησης κ.τ.λ.).

Ως εκ τούτου,δε θα συμμετάσχω στη συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης για τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Ο/Η εκπαιδευτικός:………

Ονοματεπώνυμο:……………

Ειδικότητα:……………………….

Σχολείο:…………………………………»

Δε γράφουμε τίποτα επιπλέον ως απάντηση κι εδώ σταματάει η επικοινωνία μας με τον αξιολογητή. Καλό είναι το απαντητικό αυτό μήνυμα να κοινοποιηθεί και στο Σχολείο και στο ΔΣ του Συλλόγου. Δεν «μπαίνουμε» στην ειδική πλατφόρμα αξιολόγησης. Δε συμπληρώνουμε τον ηλεκτρονικό φάκελο. Δεν δίνουμε στοιχεία και «πάτημα» στον αξιολογητή για να εντείνει τις πιέσεις και να αποστέλλει προσωπικά μηνύματα για τη συνέχιση της διαδικασίας.

3.      ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ/ΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΑΣ ΝΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ –ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΠΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΣΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, όπως: από τη συνάντηση με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης, την ενημέρωση της Ψηφιακής Πλατφόρμας, τον ηλεκτρονικό φάκελο, την υποβολή έκθεσης ατομικής αυτοαξιολόγησης κλπ. Όταν συμμετέχουμε στην απεργία- αποχή βρισκόμαστε στο σχολείο μας και παρέχουμε το πλήρες εκπαιδευτικό μας έργο ως συνήθως.

Στάση εργασίας δηλώνουμε όταν θα έρθει ο/η σύμβουλος για αξιολόγηση μέσα στην τάξη να παρακολουθήσει μάθημα. Στις επισκέψεις που προηγούνται και σε οποιαδήποτε άλλη επαφή με τον αξιολογητή, μας καλύπτει η Α/Α.

Αν πάραυτα υπάρξει επιπλέον όχληση από τη σύμβουλο ή οποιαδήποτε μορφή πίεσης ενημερώνετε αμέσως το σύλλογο ( τηλ.προέδρου 6944664402 ) και σε περίπτωση που σας ειδοποιήσει για παρακολούθηση μαθήματος στην τάξη σας ή παρουσία διδακτικής, ενημερώνετε επίσης για να κηρύξουμε επιπλέον της ΔΟΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στην οποία θα συμμετάσχετε εσείς και –ει δυνατόν- σύσσωμος ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου σας.

Συνάδελφοι, ζούμε μια εξαιρετικά σκληρή εποχή για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αξίες για τις οποίες γίναμε παιδαγωγοί και οραματιστές! Στα χέρια μας είναι να δημιουργήσουμε μια αλυσίδα αντίστασης!

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ! ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ!

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙΚΑ!!!

 

Β)  ΕΝΙΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΤΑ ΑΞΟΝΑ

 Στάλθηκαν από τη ΔΟΕ και σας κοινοποιούμε τα Ενιαία Κείμενα για τη Β,Γ φάση «Υλοποίηση και αποτίμηση κατά άξονα» του συλλογικού προγραμματισμού, κάνοντας το επόμενο βήμα στη μάχη που δίνουμε ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υ.ΠΑΙ.Θ. Η ανάρτησή τους γίνεται από τον συντονιστή της κάθε ομάδας, με τους προσωπικούς του κωδικούς myschool μέχρι τις 30/5/23. Θα ακολουθήσουν, στις αρχές Ιουνίου, τα κείμενα της τελικής φάσης.

 

Γ) ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ

Ύστερα από την πρόσφατη ανάγκη σε αίμα που προέκυψε για ένα νεαρό παιδί του τόπου μας

ΣΑΣ  ΚΑΛΟΥΜΕ

να προσέλθετε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου στο Τμήμα Αιμοδοσίας ,                 όπου διατηρείται ΚΑΡΤΕΛΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ και να δώσετε αίμα , με το οποίο εμείς καλύπτουμε άμεσα – όποτε μας ζητηθεί- ανάγκες συναδέλφων αλλά και άλλων συμπολιτών μας.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την ανθρώπινη αυτή πράξη.

 

 

ΤΟ Δ.Σ.

Σφραγίδα Συλλόγου Καινούρια 3 Μαΐου 2018

Η πρόεδρος                                                                      Η  γενική γραμματέας

 

Λάζου Έφη                                                                      Τζιάφα Έφη



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

 

ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΠΕ70, ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ

ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΕΡΓΊΑΣ - ΑΠΟΧΗΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣΤΑ (ΕΚΤΥΠΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ  ΜΕΗΛ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ)  ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ - ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΤΗ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ.

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΕΝΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ.

 Και Ανάλογα Θα Ισχύσει Για Όλες Τις Ειδικότητες.

 

ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΙΛ ΣΑΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ.

 

 

ΤΟ Δ.Σ.

Σφραγίδα Συλλόγου Καινούρια 3 Μαΐου 2018

Η πρόεδρος                                                                      Η  γενική γραμματέας

 

Λάζου Έφη                                                                      Τζιάφα Έφη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου