Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00 ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                                                                        

«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»

 Ν. Κολυβά 136                                                                                                                                                               Τηλ: 2695028854                                                                                                                                                          e-mail : solomosd1@gmail.com

                           Ζάκυνθος 14/6/2023

 

Αρ. πρωτ. 314

Προς: Σχολικές Μονάδες &

Μέλη Συλλόγου-ΔΠΕΖ-ΚΕΔΑΣΥ

KOIN:MME

 

 

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ  ΩΡΑ 13:00

ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου μαζί με την ΕΛΜΕ Ζακύνθου οργανώνει αύριο Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 και ώρα 13:00 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ και στη συνέχεια ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ και ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ( ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ) ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ.

 

Το θέμα έχει θιχτεί εκτενώς κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς , ήδη από τον Αύγουστο του 2022 , με τη μετακίνηση στο νησί μας 100 περίπου νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και αρκετών της Δευτεροβάθμιας , με παρέμβαση και στο Περιφερειακό Συμβούλιο των Ιονίων νήσων , όπου ομόφωνα αναγνωρίστηκε όχι μόνο το υψηλό κόστος διαβίωσης των χαμηλόμισθων εκπαιδευτικών στο νησί μας αλλά ακόμα πιο πολύ η τραγική έλλειψη καταλυμάτων κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Η περίοδος αυτή πολλές φορές ξεπερνάει τα όρια των μηνών Μαίου και Σεπτεμβρίου , με εξευτελιστική συνέπεια οι διορισμένοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί στα σχολειά μας , να διώχνονται από τα ενοικιαζόμενα σπίτια τους αιφνιδίως πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς , να αναγκάζονται να μεταφέρουν τα πράγματά τους σε σπίτια συναδέλφων ή πίσω στην πατρίδα τους και να ξαναεπιστρέφουν με νέα έξοδα μεταφοράς στην καλύτερη περίπτωση αρχές Σεπτέμβρη, στη χειρότερη, μέσα Οκτώβρη!!! Με κόστος ενοικίου 350 και 400 ευρώ έναντι μισθού 800! Το περιφερειακό συμβούλιο σε εκείνη τη συνεδρίαση έδωσε πολλές υποσχέσεις και ενεργοποίηση του μηχανισμού συντήρησης και επισκευής των δημόσιων κτιρίων που υπάγονται στο ΤΑΙΠΕΔ, όπως το παλιό Νοσοκομείο Ζακύνθου, αναγνώριση επιδόματος ενοικίου κλπ., από τα οποία τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα που άλλοι νέοι 57 νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί έχουν  διοριστεί στην Πρωτοβάθμια Ζακύνθου και είναι ήδη σε διαδικασία ανεύρεσης σπιτιών.

Την ίδια στιγμή μαθαίνουμε ότι 16 δήμοι της Χώρας που ενεργοποίησαν το άρθρο 32 του νόμου 4483/2017 , έχουν ήδη στείλει τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία και τους αναγνωρίστηκε με  την 16177 Υ.Α. του Υπουργείου Οικονομικών ( ΦΕΚ 3274/17-5-23),η παροχή δωρεάν σίτισης και καταλύματος διαμονής στους δημοσίους υπαλλήλους τους ,λόγω ορεινής ή νησιωτικής περιοχής, Στο ίδιο κλίμα και στη Ρόδο μετά από τις κινητοποιήσεις των αναπληρωτών για τη στέγαση  τελικά φαίνεται πως εξασφαλίστηκε το ποσό των 150.000€ από τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους του Δήμου Ρόδου, προκειμένου να δοθεί ως επίδομα ενοικίου σε όλους τους αναπληρωτές Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης για το έτος 2022-23!!!

ΣΤΗ  ΖΑΚΥΝΘΟ……ΤΙ;;;;

Επιπλέον τούτου γίναμε  τη φετινή χρονιά κοινωνοί και μιας μεγάλης παρωδίας-ασυνεννοησίας που εκτυλίχτηκε γύρω από τη δυνατότητα σίτισης των εκπαιδευτικών μας στο ΤΕΙ Ιονίων νήσων και η οποία κατέληξε σε στέρηση αυτής της δυνατότητας.

Για να μην αναφερθούμε και στο υπερβολικό κόστος των εξόδων μετακίνησης με λεωφορείο και καράβι, κάτι το οποίο υπήρξε απαγορευτικός όρος για την άσκηση του δικαιώματος ψήφου για πολλούς από τους συναδέλφους μας.

 

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ!

ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΤΩΡΑ!

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ!

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΑΜΕΣΑ!!!

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 15/6/23 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00

ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 

ΤΟ Δ.Σ.

Σφραγίδα Συλλόγου Καινούρια 3 Μαΐου 2018

Η πρόεδρος                                                                      Η  γενική γραμματέας

 

Λάζου Έφη                                                                      Τζιάφα Έφη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου