Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΕ70

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                                                                        

«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»

 Ν. Κολυβά136                                                                                    Τηλ: 2695028854                                                                                 e-mail : solomosd1@gmail.com                        

      Ζάκυνθος 17/3/2023                   Αρ.πρωτ: 267

Προς: Σχολικές Μονάδες & Μέλη Συλλόγου-ΔΠΕΖ-ΚΕΔΑΣΥ

ΚΟΙΝ: ΔΟΕ -ΣΕΠΕ

 

                                   

 

 

          ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΠΕ 70 –

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

                   ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΕΣ/ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

                       ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την αντισυναδελφική και αντιπαιδαγωγική στάση της νεοδιορισθείσας Συμβούλου Δασκάλων ΠΕ70 , η οποία ενώ στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του ΔΣ μας στις 7/3/2023 και σε σχετική ερώτηση που της τέθηκε, σχετικά με τη στάση της απέναντι στους/στις συναδέλφους/συναδέλφισσες που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ, είχε απαντήσει ότι θα σεβαστεί τη δήλωσή τους και δε θα προβεί σε καμία άλλη ενέργεια ή πίεση, εντούτοις στην πράξη κανένα σεβασμό με την όλη συμπεριφορά της δεν έχει δείξει μέχρι σήμερα στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των συναδέλφων στην απεργία.

Συγκεκριμένα, εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς προγραμματισμό συνάντησης με τους υπό αξιολόγηση εκπαιδευτικούς, εμφανίζεται στις σχολικές μονάδες, με το πρόσχημα μιας γενικής γνωριμίας και στη συνέχεια αναζητεί τους / τις υπό αξιολόγηση νεοδιόριστους/ες και ξεκινά τη διαδικασία της πρώτης συνάντησης. Στη δήλωσή τους δε, ότι απέχουν –απεργούν , ζητά την υπογραφή τους στα αξιολογικά της έγγραφα –κάτι το οποίο δεν προβλέπεται πουθενά στο νόμο, καθότι στην  ΥΑ 9950/ΓΔ5/27.1.2023 αρθρο 11 παρ.4.αναφέρεται ρητά:  «Σε περίπτωση που αξιολογούμενος δεν συμπράττει στη διαδικασία και τις ενέργειες των προηγούμενων εδαφίων, αυτές ολοκληρώνονται μονομερώς από τον/τους αξιολογητή/τές, οι οποίοι συντάσσουν και υπογράφουν μόνοι τους το πρακτικό του τρίτου εδαφίου, στο οποίο καταγράφουν την αποχή του αξιολογουμένου από την εν λόγω διαδικασία και το γνωστοποιούν επί αποδείξει στον αξιολογούμενο με κάθε πρόσφορο τρόπο προκειμένου να προβούν στο επόμενο στάδιο της αξιολογικής διαδικασίας.»

Το μόνο έγγραφο που έχει υποχρέωση να επιδείξει ο/η συνάδελφος/συναδέλφισσα που απεργεί –απέχει είναι η με αρ. πρωτοκόλλου δήλωση απεργίας –αποχής, την οποία έχει υπογράψει ατομικά ο/η ίδιος/α ή συλλογικά με τους άλλους συναδέλφους του σχολείου του/της και η οποία βρίσκεται στο γραφείο του/της διευθυντή/τριας της σχολικής μονάδας. Σε ανάλογη ωστόσο δήλωση συναδέλφισσας που κλήθηκε να αξιολογηθεί, να επικοινωνήσει η σύμβουλος με το διευθυντή της σχολικής της μονάδας , η εν λόγω  στάση της χαρακτηρίστηκε από τη σύμβουλο ως εριστική και αναφέρθηκε στον προϊστάμενο!!! Είναι πλέον φανερό τοις πάσι - από την πρώτη απόπειρα εφαρμογής της- ότι η «πολυπόθητη ατομική αξιολόγηση» στηρίζεται «στην αλληλοκατανόηση(!)» και «την εμπιστοσύνη(!)», καθόλου «δεν εκβιάζει(!)» και « δεν τρομοκρατεί(!)», αντίθετα μάλιστα καταδεικνύει με εύστοχο τρόπο «τους αναρχικούς» λειτουργούς της εκπαίδευσης, κατά αναλογία με τους     «στιγματισμένους» μαθητές τους!!!

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ επίσης την προκλητικά απαξιωτική στάση της συμβούλου απέναντι στους συναδέλφους και ιδιαίτερα τις εκπροσώπους του ΔΣ του Συλλόγου μας, στην παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε στο γραφείο της στις 14/3/2023, απαγορεύοντας –στις εκπροσώπους ιδιαίτερα- να της απευθύνουν ερωτήσεις και χειραγωγώντας την όλη διαδικασία ,μετατρέποντάς τη σε ένα συνεχή μονόλογο. Παρά το γεγονός ότι η νομική ασάφεια του άρθρου 66 του Ν.4823/21 δίνει δυνατότητες ερμηνείας που ανοίγουν το δρόμο στους συμβούλους ΠΕ70 –ελλείψει ικανού αριθμού συμβούλων ειδικής αγωγής- να γίνουν αξιολογητές των εκπαιδευτικών της ειδικής, η ιδιαιτερότητα του παιδαγωγικού έργου του/της ειδικού/ης παιδαγωγού καθώς και τα χρόνια εμπειρίας τους, απαιτούν από άποψη επιστημονικής συνέπειας και παιδαγωγικής ευθύνης, ταπεινότητα και ευθιξία εκ μέρους των αξιολογητών ΠΕ70, ιδιαίτερα αν δεν τους έχει οριστεί πλήρως το καθηκοντολόγιο τους, όπως μας έγινε γνωστό.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε θα επιτρέψουμε στην αξιολόγηση –χειραγώγηση να προσβάλλει το πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας στα σχολεία μας και  ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ/ΟΣΕΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΘΕΝΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ με κάθε τρόπο ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ. Κηρύττουμε στάση εργασίας όπου προγραμματίζονται διδακτικές συναντήσεις,  όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου συμμετέχουμε μαζικά σ’αυτές , ενημερώνουμε το Σύλλογο και συσπειρωνόμαστε δυνατά γύρω του.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ Σ’ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ!

ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ!

 

ΤΟ Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                      Η Γενική Γραμματέας

Λάζου Έφη                                                       Τζιάφα Έφη 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου