Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ Δ.Ο.Ε 15-02-2023

 



                         Ζάκυνθος    13/2/2023

 

 

Αρ.πρωτ: 232

Προς: Σχολικές Μονάδες &

Μέλη Συλλόγου-ΔΠΕΖ-ΚΕΔΑΣΥ

 

 

 

 

 

                                                                      

                                   ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 

ΩΡΑ  11  π.μ

 

ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι ,

 

                                                                  ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

                                        ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

                                    ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  ΚΑΙ ΩΡΑ 11 π.μ.

                                                 ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

                                                         ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΜΕΖ

 

                      ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

                                            ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ

 

που προκήρυξε η ΔΟΕ  και στην οποία συμμετέχει ο Σύλλογός μας με απόφαση του Δ.Σ. και με το    ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 9/2/2023 , που σας επισυνάπτεται.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί από κοινού με την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ζακύνθου ( ΕΛΜΕΖ) .

 

Από Δευτέρα 13/2/23 ισχύει η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που προκήρυξε η ΔΟΕ από όλες τις εξωδιδακτικές διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης. ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ που έχει σταλεί στα σχολειά μας και την καταθέτουμε στο Διευθυντή/τρια με αρ. πρωτοκόλλου , παίρνουμε  συλλογικές αποφάσεις  στους συλλόγους διδασκόντων μας για κλείσιμο των σχολείων και συμμετοχή στην απεργία. Μέχρι αύριο θα σας σταλεί και ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ , να τη διανείμετε  για ενημέρωση σχετικα με τον αγώνα του κλάδου και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

 

 

Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

                                                       ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ!

 

      ΚΑΝΕΝΑ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/Η ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!

 

        ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο Ν. 4823/21 ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!

 

                            ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ!!!

 

 

 

                                                       Για το  Δ.Σ.

 

Η πρόεδρος                                                                      Η  ειδική γραμματέας

 

Λάζου Έφη                                                                   Κατσαίτου Αλεξάνδρα


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


           ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 9/2/2023

        

Την Πέμπτη  9 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του συλλόγου μας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου ( Άμμου) , εξ αναβολής από τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, με κύριο θέμα τις μορφές δράσης ενάντια στην ατομική αξιολόγηση και λοιπά θέματα προς συζήτηση στην Ολομέλεια των Προέδρων της ΔΟΕ , τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου. Στη συνέλευση παραβρέθηκε διαδικτυακά ,η Ειρήνη Ασβεστά, ως εκπρόσωπος του Δ.Σ. της ΔΟΕ, η οποία εξέθεσε αναλυτικά τη στάση της Ομοσπονδίας και τις πολύμορφες δράσεις ενάντια στην « τιμωρητική αξιολόγηση» του Ν 4823/21 και κάλεσε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους διδασκόντων να συμμετάσχουν στην απεργία –αποχή από τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης και στη μεγάλη απεργία της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου και το Δ.Σ. του Συλλόγου να έρθει σε επικοινωνία με τους νεοδιόριστους συναδέλφους , τους συμβούλους αλλά και τους γονείς, κοινοποιώντας τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας και υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα εφαρμογής τους για τη διάσωση του δημόσιου και παιδαγωγικά υγιή χαρακτήρα των σχολείων μας.

Η συνέλευση είχε μαζική συμμετοχή, ιδιαίτερα από νεοδιόριστους συναδέλφους, οι οποίοι ομόφωνα τάχθηκαν υπέρ των δράσεων της ομοσπονδίας και έθεσαν επιπλέον και τα μεγάλα θέματα των ελλείψεων εκπαιδευτικών, απλήρωτων υπερωριών, μετακινήσεων συναδέλφων και αναθέσεων τμημάτων σε εκπαιδευτικούς παράλληλης καθώς και τον απελπιστικό φόρτο εργασίας των προϊσταμένων νηπιαγωγείων, την επιτακτική ανάγκη μείωσης του ωραρίου σε ολιγοθέσια νηπιαγωγεία και δημοτικά και την παντελή αδιαφορία δημοτικών και κρατικών αρχών για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων.

Ελλείψει ωστόσο ενός μικρού αριθμού ακόμα για την ύπαρξη απαρτίας, το ψήφισμά μας κατατίθεται εδώ ως ομόφωνα αποδεκτό από τη Συνέλευση , όχι όμως ως επίσημη απόφασή της , ελλείψει απαρτίας:

                        ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 9/2/23

Στη μέση της σχολικής χρονιάς και ενώ όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουμε γίνει για πολλοστή φορά μάρτυρες της εγκληματικής αδιαφορίας του Υπουργείου Παιδείας για επαρκή στελέχωση των σχολικών μονάδων με εκπαιδευτικούς μόνιμους και για όλες τις ανάγκες, με τις ελλείψεις – παρά τους διορισμούς του 2022- να διογκώνονται αντί να μειώνονται, με πλήρη πάγωμα του θεσμού του αναπληρωτή , ακόμα και όταν οι άδειες σε κάθε διεύθυνση έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο,  με κτιριακές υποδομές επικίνδυνες και ικανές να οδηγήσουν στο θάνατο μικρού μαθητή (βλ. Σέρρες) , έρχεται προκλητικά και απροκάλυπτα η Υπουργός Παιδείας, λίγο πριν τη διεξαγωγή των επερχόμενων εκλογών και –γιατί όχι, να ευχηθούμε τη λήξη της δικής της θητείας!!!- να αριστεύσει στις εξετάσεις τις Ε.Ε. και του Ο.Ο.Σ.Α. ρίχνοντας το νερό στο αυλάκι της ατομικής αξιολόγησης στα δικά της λαμπρά χρόνια!

Δόλωμα, οι εκπαιδευτικοί που μόλις διορίστηκαν και που πολύ δύσκολα θεωρεί ότι θα αντισταθούνε, γιατί, κατά τη δική της κρίση, αρκεί ένας διορισμός -που μάλιστα θα απειλείται διαρκώς από μη μονιμοποίηση και αέναη αξιολόγηση - για να ξεχάσουν τα 10 και 15 χρόνια ομηρίας τους ως αναπληρωτών, τα επιδόματα ανεργίας, τις διαλύσεις των οικογενειών τους, την ανασφάλεια και τον εξευτελισμό του παιδαγωγικού τους λειτουργήματος! Για την ίδια κυβερνητική πολιτική πρόκειται! 

Μέσω της λεγόμενης «αξιολόγησης» η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ επιδιώκουν την κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών, την προώθηση του «αυτόνομου» σχολείου που θα εξαρτάται από τους χορηγούς, την υποταγή και την φίμωση των εκπαιδευτικών.

Με την Υπουργική Απόφαση αρ.9950/ΓΔ5 (ΦΕΚ388/27.01.2023), η «ατομική αξιολόγηση» μπαίνει ήδη στη διαδικασία του κατεπείγοντος και ορίζονται κριτήρια και μέσα που θα υλοποιηθεί άμεσα σε όσες και όποιες περιοχές ολοκληρωθεί  ο διορισμός των Συμβούλων και αυτοί αναλάβουν υπηρεσία.

Με τον αποκαλυπτικό τίτλο του δελτίου τύπου που εξέδωσε στις 19/1/2023, «Μετά από 41 χρόνια, καθολική εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών!», το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει ότι η αξιολόγηση δεν είναι παρά  η επαναφορά του θεσμού του επιθεωρητή που καταργήθηκε πριν 41 χρόνια, η επιβολή κλίματος αυταρχισμού και αυθαιρεσίας στα σχολεία, η κατάργηση κάθε έννοιας παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας, η χωρίς όρους υποταγή σε κάθε αντιεκπαιδευτικό μέτρο!

Το ΦΕΚ για την ατομική αξιολόγηση περιλαμβάνει μια σειρά από δείκτες και οδηγίες αξιολόγησης και κατηγοριοποίησης των εργαζομένων που περιγράφουν με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο το δυσοίωνο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Συνοπτικά η ατομική αξιολόγηση θα γίνει από τον σύμβουλο της σχολικής μονάδας, από την διευθύντρια/η της σχολικής μονάδας και από τον σύμβουλο του κλάδου για τις ειδικότητες/καθηγητές. Εκτός από το ηλεκτρονικό φάκελο προσόντων και εγγράφων, περιλαμβάνει εξωδιδακτικές συναντήσεις με τους αξιολογητές, στις οποίες προβλέπεται να συζητηθούν τα πλάνα και ο προγραμματισμός της διδασκαλίας. Στη συνέχεια οι αξιολογητές-«επιθεωρητές» θα μπουν στις τάξεις δύο φορές να ελέγξουν και να κατηγοριοποιήσουν την διδασκαλία των αξιολογούμενων. Το τελικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης υπολογίζεται σε τετράβαθμη κλίμακα με την οποία το εκπαιδευτικό έργο διαβαθμίζεται σε εξαιρετικό, πολύ καλό, ικανοποιητικό ή μη ικανοποιητικό! Και να μην ξεχνάμε, όπως προβλέπει ο ν. 4823: «Αν το έργο του εκπαιδευτικού χαρακτηριστεί ως «μη ικανοποιητικό» ο εκπαιδευτικός δεν μονιμοποιείται αλλά μπορεί να επαναλάβει τη διαδικασία τα αμέσως επόμενα δύο (2) έτη». Επιπλέον,  οι δηλώσεις για νέο μισθολόγιο και αυξήσεις μόνο μετά από αξιολόγηση, παραπέμπουν στην κατάργηση της ακώλυτης μισθολογικής εξέλιξης, στην απόλυτη διάσπαση του εκπαιδευτικού σώματος σε άτομα που θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για ψίχουλα και θα αδυνατούν να διεκδικήσουν συλλογικά έναν μισθό αξιοπρέπειας.

Το σχέδιο διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, όμως, έχει και συνέχεια. Πλάι στην αξιολόγηση και την ομηρία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, το ΥΠΑΙΘ ετοιμάζει νέο σύστημα προσλήψεων που θα συμπεριλαμβάνει τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ώστε να εμπεδωθεί πλήρως και απολύτως το καθεστώς της εργασιακής ανασφάλειας που καθιερώνει το αέναο κυνήγι προσόντων, μορίων, σεμιναρίων που άνοιξε το προσοντολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρώνει ο ΑΣΕΠ και η αξιολόγηση. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση τονίζει ότι η «ελληνική PISA», που θα χρησιμοποιηθεί για την κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, θα εφαρμοστεί κανονικά και καθολικά φέτος.

Απέναντι σε αυτόν τον Αρμαγγεδώνα που έρχεται στην εκπαίδευση , η Διδασκαλική Ομοσπονδία προχωράει σε μαχητικές δράσεις και μπλοκάρισμα της αξιολόγησης σε κάθε επίπεδο με την με αρ. 324/2-2-2023 απόφασή της, με την οποία συντασσόμαστε απόλυτα και αποφασίζουμε να εφαρμόσουμε στο ακέραιο.

                                         Συγκεκριμένα, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ: 

·         Συμμετοχή στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξε η ΔΟΕ για  την ΤΕΤΑΡΤΗ  15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

·         ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα 13:30 με αιχμή το ζήτημα της νόμιμης άμεσης μονιμοποίησης όλων των δόκιμων εκπαιδευτικών και την ατομική αξιολόγηση.

·         Εξουσιοδότηση στο ΔΣ του Συλλόγου να προχωρήσει σε κατάθεση ΕΞΩΔΙΚΟΥ για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων τις Ειδικής Αγωγής του 2020, που έχει ήδη λήξει η δόκιμη θητεία τους.

·         Συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που κήρυξε η ΔΟΕ  από όλες ΤΙΣ ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης. ΟΛΟΙ  ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ –ΑΠΟΧΗ  ΑΠΟ 13/2 /23 που θα στείλει η Ομοσπονδία και η οποία μας καλύπτει απόλυτα.

·         ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ στις ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ (διευκολυντικές κυλιόμενες στάσεις εργασίας -μονόωρες, δίωρες, τρίωρες), για την κάλυψη των συναδέλφων, ώστε να μη υλοποιηθούν οι διαδικασίες της δειγματικής διδασκαλίας στα πλαίσια της ατομικής αξιολόγησης  του 4823/21 και της Υ.Α. 388/27.01.2023. Οι στάσεις θα είναι πλήρεις για όλα τα ωράρια και καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτές ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ –ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους πρώτα αξιολογούμενους νεοδιόριστους συναδέλφους, οι οποίοι στήνουν «ηρωϊκά φράγματα» στην επέλαση της ατομικής αξιολόγησης σε όλη την  εκπαιδευτική κοινότητα!!!

·         Κανένας-καμία δεν καταχωρεί στοιχεία στον ηλεκτρονικό φάκελο αξιολόγησης. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αυτοφακελωθούμε!

·         Εξουσιοδότηση του Δ.Σ. του Συλλόγου να έρθει σε επικοινωνία με τους Συμβούλους αμέσως μόλις αναλάβουν υπηρεσία και να τους ενημερώσει για τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας, να τους καλέσει να συμμορφωθούν με την απεργία-αποχή, η οποία καλύπτει και τους ίδιους ως μέλη του Συλλόγου, διαφορετικά να τους  ενημερώσει για τον κίνδυνο διαγραφής τους. Συμμετοχή στις τηλεδιασκέψεις της ΔΟΕ, μόλις διοριστούν οι σύμβουλοι στην περιοχή μας καθώς και στις αντίστοιχες τηλεδιασκέψεις για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς. Στο σημείο αυτό καλούνται όλοι οι υπό αξιολόγηση εκπαιδευτικοί να επικοινωνούν με τον Σύλλογο.

·         Ανάδειξη και δημοσιοποίηση των θέσεων του κλάδου προς τους γονείς με επιστολή και πρόσκληση της Ένωσης Γονέων να πραγματοποιήσει ημερίδα ενημέρωσης για την αξιολόγηση και τις εξετάσεις « PISA», όπου θα συμμετάσχουμε κι εμείς. Ακύρωση στην πράξη της «ελληνικής PISA» με ενημέρωση γονέων σε κάθε σχολική μονάδα.

                          ΣΕ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·       ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ –ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ . Κατάργηση των   αντιεκπαιδευτικών νόμων 4823/2021, 4692/2020, 4547/18, 4589/19 και συνολικά όλου του αντιδραστικού πλαισίου και των εφαρμοστικών ΥΑ και νομοθετημάτων.

·       Άμεση Ακώλυτη ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΤΩΡΑ χωρίς αξιολόγησή τους

·       ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ– μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με     βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία– πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές. Όχι στο προσοντολόγιο και σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

·  ΑΥΞΗΣΕΙΣ στους ΜΙΣΘΟΥΣ και στις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την   αύξηση του πληθωρισμού. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17

 

·       ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ –ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. Να καταργηθούν τα εξεταστικά πλέγματα (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, εξετάσεις PISA)

·   ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΘΕΣΙΩΝ όπως των υπόλοιπων εκπαιδευτικών. Αμεσες και νέες μορφές πίεσης λόγω της πολύχρονης πλέον αδιαφορίας της Κυβέρνησης σε ένα άκρως επείγον και σημαντικό αίτημα.

·   ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ που τοποθετούνται μακριά από τον    τόπο διαμονής τους

    (επιδότηση ενοικίου -50% έκπτωση στις μετακινήσεις )

·      Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15.

·      Συντήρηση των σχολικών κτιρίων. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

·      Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) 

 

                    ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΝΑ ΣΠΕΙΡΕΙ

        ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!

 

                            ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ

                                  ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΖΩΗΣ!

 

 

                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου