Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στους ΣΕΠΕ και στις ΕΛΜΕ που έχουν κηρύξει απεργία-αποχή από την αξιολόγηση και ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του απειλητικού εγγράφου ΚΟΠΤΣΗ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

 Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                                                                        

  «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»

Ν. Κολυβά 136                                                                                                                                           Τηλ: 2695028854                                                                                       e-mail : solomosd1@gmail.com                                                                                              

                           Ζάκυνθος  28/12/2021

 

 

Αρ. πρωτ: 15 

Προς: Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε, ΔΟΕ, Σχολικές Μονάδες& Μέλη Συλλόγου

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στους ΣΕΠΕ και στις ΕΛΜΕ που έχουν κηρύξει απεργία-αποχή από την αξιολόγηση και  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του απειλητικού εγγράφου ΚΟΠΤΣΗ

 

Ο ΣΥΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ εκφράζει την αμέριστη υποστήριξή του στον αγώνα των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ που έχουν κηρύξει Απεργία –Αποχή από την Αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, ενεργοποιώντας το καθόλα νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία, προκειμένου να αποτρέψουν, με τον πλέον δυναμικό τρόπο, την εφαρμογή της καταστροφικής για το δημόσιο σχολείο αξιολόγησης -κατηγοριοποίησης των σχολείων, υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης του μορφωτικού αγαθού.

Το ΥΠΑΙΘ, πανικόβλητο από την πολυμέτωπη και ανεξάντλητη επίθεση που δέχεται από τη μεγάλη πλειοψηφία του εκπαιδευτικού κλάδου, συνεχίζει την τρομοκρατική του πολιτική, αποστέλλοντας στα σχολεία την υπ’ αριθμόν 165282/ΓΔ4/17-12-2021 απειλητική του εγκύκλιο, με θέμα «Ενημέρωση σχετικά με τη μη συμμετοχή σχολικών μονάδων στην αξιολόγηση/ή και τον συλλογικό προγραμματισμό εκπαιδευτικού έργου», βάζοντας ένα ακόμα λιθαράκι στην εγκληματική τακτική που έχει υιοθετήσει τους τελευταίους μήνες, για την επιβολή από τα πάνω μιας διαδικασίας που μόνο από τη βάση μπορεί να υλοποιηθεί, σπέρνοντας ένα κλίμα τρομοκρατίας, παραπληροφόρησης, ψυχολογικού πολέμου, εκβιασμών, χαφιεδισμού και τώρα απειλών για επιβολή τιμωρητικών ποινών σε «όποιον δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις»!! Ζητά πρακτικά συλλόγων διδασκόντων και πράξεις διορισμού Διευθυντών και Προϊσταμένων, συναδέλφων εκπαιδευτικών που άσκησαν νόμιμα το δικαίωμά τους, ενώ το ίδιο δεν προέβη καν στη μοναδική νόμιμη πράξη που διέθετε - την προσφυγή στη δικαιοσύνη προκειμένου να κηρύξει παράνομες αυτές τις απεργίες!

ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ! Πρόκειται για πράξη Αντισυνταγματική και Αντιδημοκρατική! Το έγγραφο Κόπτση πρέπει να ανακληθεί άμεσα!

Κανένας/καμία  συνάδελφος/ισσα δεν πρέπει να στοχοποιηθεί και καμία ποινή να μην επιβληθεί!

Ύστερα από το αντισυνδικαλιστικό τερατούργημα του Χατζηδάκη (ν.4808/21), τη θέσπιση της αυτονομίας της σχολικής μονάδας (ν.4823/21) και  τις υπερεξουσίες του διευθυντή/προϊσταμένου έναντι των συλλογικών αποφάσεων των εκπαιδευτικών   (ΥΑ 108906/ΓΔ4 /21), το συγκεκριμένο έγγραφο δίνει τη χαριστική βολή στην απρόσκοπτη και υγιή λειτουργία του δημόσιου σχολείου, προπύργιου των δημοκρατικών θεσμών, της αλληλεγγύης και του διαλόγου! Όσο πιο αυταρχική όμως η στάση του Υπουργείου, τόσο πιο ενωτική και δυναμική θα είναι η απάντηση του κλάδου!

ΚΑΛΟΥΜΕ

ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΔΟΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ

Ø  Να στηρίξουν με κάθε μέσο τα αγωνιζόμενα πρωτοβάθμια σωματεία που στοχοποιεί η εγκύκλιος Κόπτση και να συσπειρώσουν γύρω τους όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο!

Ø  Να επανεξετάσουν την κλιμάκωση των μορφών αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και να επαναπροκηρύξουν Απεργία-Αποχή!

Ø  Να ενεργοποιήσουν ξανά το εργατικό κίνημα ενάντια στον ν. Χατζηδάκη και γύρω από τον αγώνα των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των μελών τους στην απεργία!

Ø  Να καλέσουν τέλος την ΑΔΕΔΥ να υλοποιήσει την απόφαση της Γ.Σ της για μη αποδοχή του ν. Χατζηδάκη και να πάρει πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ!

 

 

ΤΟ Δ.Σ.


 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου