Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

1ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 15-12-2021

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

 Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                                                                        

  «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»

Ν. Κολυβά 136                                                                                                                                                            Τηλ: 2695028854                                                                                                                                   e-mail : solomosd1@gmail.com                                                                                              

                    Ζάκυνθος  15 /12  / 2021

 

 

Αρ.πρωτ: 05

                    Προς: Σχολικές μονάδες & Μέλη Συλλόγου

 

 

 

1ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι / συναδέλφισσες,

σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω θέματα του Συλλόγου μας:

1)ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ύστερα από τις εκλογές της 8/12/2021, συγκροτήθηκε σε σώμα το Νέο 7μελες Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας , το οποίο απαρτίζεται από τα εξής μέλη:

                                     ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λάζου Έφη                            τηλ.6944664402       (efilazou3@gmail.com)

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μπελέρης Γιάννης      τηλ.6933247953       (giannisbeleris@yahoo.com)

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κεφαλάς Πάνος              τηλ.6978062020       (panosozi@yahoo.gr)

ΤΑΜΙΑΣ: Λιβέρη-Κροκά Άννα Μαρία      τηλ.6981609015      (zae1932@yahoo.gr)

ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κατσαίτου Άντα             τηλ.6944127059       (katsaitou@sch.gr)

 ΜΕΛΗ: 

Σαϊτανίδου Αλεξάνδρα  τηλ.6978692693     (alekasaitanidou@gmail.com)

Φουράκη Σοφία  τηλ. 6977586706               (sofiafouraki@gmail.com)

 

                                                     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

            ΤΑ  ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

     θα είναι ανοιχτά τις παρακάτω μέρες και ώρες:

ΤΡΙΤΗ  και ΠΕΜΠΤΗ 6-7:30μμ

 

 2) ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-

     ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21/12/2021

                                                                                                           ΚΑΙ ΩΡΑ 6μμ

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας χαιρετίζει τις/τους εκπαιδευτικούς και τα διοικητικά στελέχη των σχολικών μας μονάδων που σήκωσαν και σηκώνουν περήφανα το ανάστημα ενάντια στην αξιολόγηση , την κατηγοριοποίηση και την ταξική διαφοροποίηση των σχολείων μας , τηρώντας την ενωτική-αγωνιστική στάση υιοθέτησης και ανάρτησης στην πλατφόρμα του ΙΕΠ των ενιαίων κειμένων που έχουν προταθεί και σταλεί από τη ΔΟΕ.

Το πρόσφατο έγγραφο της Διδασκαλικής μας Ομοσπονδίας ( αρ. πρωτ.2036/14-12-2021), με την συντριπτική αποκάλυψη του αριθμού των πάνω από 3.762 σχολείων που ακολουθούν τις αποφάσεις της ΔΟΕ και έχουν αναρτήσει τα ενιαία κείμενα, καταγεγραμμένα από τους Συλλόγους των Εκπαιδευτικών της ΠΕ πανελλαδικά,  έρχεται να δώσει ένα γερό χτύπημα στην παραπληροφόρηση του ΥΠΑΙΘ που αναφέρεται μόνο σε «πάνω από 500 σχολεία»!!! Ο εκπαιδευτικός κόσμος μάχεται ενωτικά και συντεταγμένα για την προάσπιση του δημόσιου δημοτικού σχολείου και ήρθε η ώρα πια για τον καθένα μας να αποφασίσει , αν θα λειτουργήσει για το ατομικό του συμφέρον ή για τον κλάδο και το μέλλον της εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Τους τελευταίους μήνες , στις δικές μας σχολικές μονάδες, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, έχουμε όλοι μας γίνει μάρτυρες μιας κατάφωρης καταπάτησης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, συστηματικής παραπληροφόρησης και φίμωσης, δημιουργίας  ενός κλίματος τρομοκρατίας και εν τέλει διάλυσης κάθε μορφής συναδελφικής αλληλεγγύης στον εργασιακό μας χώρο! Παρά τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών του συλλόγου μας στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση και πάγωμα κάθε σχετικής διαδικασίας και κατά την περσινή και κατά τη φετινή σχολική χρονιά ,μεγάλο  ποσοστό των σχολικών μας μονάδων φαίνεται να έχει αναρτήσει τις αποτιμήσεις του 2020-21 με αποκλειστική ευθύνη και ατομική εκτίμηση των διευθυντών/τριων  και προϊσταμένων νηπιαγωγείων και έχει προχωρήσει σε πράξεις ανάθεσης για τον προγραμματισμό του 2021-22 , ενάντια στη βούληση των συναδέλφων για σύγκληση συλλόγων διδασκόντων , ακόμα και παρανομώντας,  ενάντια στις συλλογικές αποφάσεις του συλλόγου τους ή της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στις ομάδες δράσης!

Ο νόμος ωστόσο είναι ρητός, για τη δεσμευτικότητα των αποφάσεων των συλλόγων διδασκόντων, το ρόλο τους στο όλο εγχείρημα της αξιολόγησης και του συλλογικού προγραμματισμού και συνακόλουθα τη νομιμότητα των πράξεων των διευθυντών/προϊσταμένων:

Ø  Άρθρο 37-ΦΕΚ 1340/2002 / 15. «Οι αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων λαμβάνονται πάντα μέσα στα όρια της αρμοδιότητάς του, είναι δεσμευτικές για όλους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, και υλοποιούνται με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου

Ø  Άρθρο 4 Υ.Α.108906/ΓΔ4/10-9-2021. « Τα τελικά σχέδια δράσης επιλέγονται τεκμηριωμένα και οριστικοποιούνται με σχετική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων….. Ο ετήσιος συλλογικός προγραμματισμός καταχωρίζεται στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή του ΙΕΠ, μετά από έγκριση του Συλλόγου Διδασκόντων….»

Με δεδομένη τη βούληση πολλών συναδέλφων να προχωρήσουν σε έκτακτη σύγκληση συλλόγων διδασκόντων για το συγκεκριμένο θέμα με υπογραφές πάνω από το 1/3 των εκπαιδευτικών του σχολείου τους, ποια διάταξη νομιμοποιεί την αιφνιδιαστική πράξη ανάθεσης των διοικητικών στελεχών;

Μήπως η μετάβαση πλέον σε μια εποχή κατάλυσης κάθε δημοκρατικού θεσμού;

Ως πότε , συνάδελφοι και συναδέλφισσες, θα είμαστε θεατές σε αυτό το θέατρο του παραλόγου;

Μπαίνουμε ήδη στη δεύτερη φάση αυτή της διαδικασίας του εντεταλμένου πλέον συλλογικού προγραμματισμού (Β2) ,  σύμφωνα με την οποία η σκυτάλη έρχεται ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  των Ομάδων Δράσης ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥΣ , οι οποίοι καλούνται μέχρι τις 12/01/2022 να διαμορφώσουν και αναρτήσουν τις σχετικές φόρμες αποτύπωσης του σχεδίου δράσης τους. Ήδη η Σ.Ε.Ε. έχει προγραμματίσει σχετικές επιμορφώσεις την προσεχή  εβδομάδα. ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΟΕ, ωστόσο και ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ βρίσκονται στην τελική ευθεία.

ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ:

                                                       1)ΚΑΛΟΥΜΕ

                           ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΡΑΣΗΣ

                                            ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ 

-είτε έχουν συνταχθεί με τα ενιαία κείμενα, είτε όχι- να συμβάλλουν στη διαύγεια της πληροφόρησης των συναδέλφων μας και ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  19/12/2021

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd0kn6H5JjPnQcplDAJcnRqz7PS8gVfz2RU4VK6DRiwLbMvqw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

                                                2) ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ-ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Β2 ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ ,

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21/12/2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 6μμ. ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

                        https://minedu-primary2.webex.com/meet/eflazou

Τη συζήτηση είναι απαραίτητο να παρακολουθήσουν όλοι οι ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ –ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ των ΟΜΑΔΩΝ ΔΡΑΣΗΣ και φυσικά ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ!

 

Παίρνουμε στα χέρια μας τη συνέχεια του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση-χειραγώγηση!

ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!

 

                                                            ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου