Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

“ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ” 10-12-2023

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                                                                        

«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»

Ν. Κολυβά 136                                                                                                                                                               Τηλ: 2695028854                                                                                                                                       e-mail : solomosd1@gmail.com

                         Ζάκυνθος  11/12/2023

 

                                  Αρ. πρωτ. 395

Προς: 1) Σχολικές Μονάδες &Μέλη        Συλλόγου- ΚΕΔΑΣΥ                                                               

 

 

 

ΘΕΜΑ : Σχετικά με την εκφοβιστική και καθόλα παράνομη εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ (υπ’αρ.πρωτ. 1414191/ΓΔ4/8-12-2023 ) για την υϊοθέτηση των ενιαίων κειμένων από τους συλλόγους διδασκόντων : “ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ”

Στις 8-12-23, κι ενώ τα περισσότερα σχολεία είχαν ολοκληρώσει τη Β’ φάση του Συλλογικού Προγραμματισμού , εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας, ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ,κ. Κατσαρός, απέστειλε εγκύκλιο στα σχολεία,για την τροποποίηση των κειμένων που οι σύλλογοι διδασκόντων και οι συντονιστές έχουν υποβάλλει στην πλατφόρμα του ΙΕΠ, “ως μη πληρούντα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θέτει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο”, στο ίδιο πνεύμα που είχε σταλεί και η εγκύκλιος Κόπτση το 2021 , η οποία αποκαλούσε την ανάρτηση των ενιαίων κειμένων “ ως μη γενόμενη”.

Πρόκειται για άλλη μια επιχείρηση εκφοβισμού, από τις συνηθισμένες του ΥΠΑΙΘΑ και της κυβέρνησης, σε βάρος των εκπαιδευτικών της Π.Ε., οι οποίοι ακολούθησαν και υλοποίησαν με μαζικούς όρους την απόφαση της 92ης Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης των νόμων 4692/20 και 4823/21 και στην κατηγοριοποίηση των σχολικών μας μονάδων, ακολουθώντας πλήρως την νόμιμη οδό περί λήψης και υλοποίησης αποφάσεων αναφορικά με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Ακριβώς όπως το ΥΠΑΙΘΑ μαζικά αποφασίζει να διατηρήσει τους 25 μαθητές ανά τμήμα, τη μία εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης για δύο και τρία παιδιά ανά τάξη και τις κτιριακές μονάδες των σχολείων χωρίς συντήρηση και εξοπλισμό, στο ίδιο πνεύμα και τεκμηριωμένα με επιστημονικές μελέτες και εισηγήσεις 55 και πλέον καθηγητών Α.Ε.Ι. ελληνικών και διεθνών Πανεπιστημίων που παρουσιάσηκαν στις δεκαδες ενημερωτικές ημερίδες που οργάνωσε η Ομοσπονδία,και τις απαντήσεις 10.000 και πλέον εκπαιδευτικών στις σχετικές έρευνες που εκπονήθηκαν, οι σύλλογοι διδασκόντων σε όλη την Ελλάδα ,υιοθετούν την ίδια άποψη για την αναμόρφωση των σχολικών προγραμμάτων, τη σημασία των ομαδοσυνεργατικών μορφών διδασκαλίας, τη διερεύνηση της σχέσης των κοινωνικών -οικονομικών ανισοτήτων με τη “σχολική αποτυχία”,τη μελέτη για την επίδραση των συνθηκών διαβίωσης των εκπαιδευτικών στη διδασκαλία και τη μάθηση,τη σημασία των σχολικών χώρων και υποδομών στη μορφωτική διαδικασία κλπ.

Οι σύλλογοι διδασκόντων συνεδρίασαν σύμφωνα με το νόμο και στις ορισμένες προθεσμίες, πήραν νόμιμες αποφάσεις και προχώρησαν σε νόμιμες αναρτήσεις. Τα κείμενα που θα υιοθετήσουν οι ομάδες δράσης είναι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους και καμία νομιμοποίηση δεν έχει το υπουργείο ή ο Γ.Γ. να τους επιβάλλουν το περιεχόμενο τους.

Σύμφωνα δε, με το αρ. Πρωτ. 740/10-12-2023 έγγραφό της που σας κοινοποιήσαμε , η ΔΟΕ αναδεικνύει το παράνομο και εκφοβιστικό της εν λόγω εγκυκλίου και καλεί όλους τους συλλόγους διδασκόντων να μην αλλάξουν ούτε λέξη:

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην αλλάξουν ούτε λέξη, ούτε τόνο από τα κείμενα που έχουν αποφασίσει και αναρτήσει. Είναι απόλυτα νόμιμοι σε αυτή τους την ενέργεια.

Καλούμε τα στελέχη της εκπαίδευσης να σεβαστούν τις αποφάσεις των Σ.Δ. που αποτελούν προπύργια της δημοκρατικής λειτουργίας του σχολείου. Τονίζουμε ότι οποιαδήποτε απόπειρα παραχάραξης των αποφάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων ή οποιαδήποτε προσπάθεια ανάθεσης νέων κειμένων είναι απόλυτα παράνομη.”

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

 

·         ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ

 

·         ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΛΗΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΗΔΗ ΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

 

 

Το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου