Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

3ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

       3ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι / συναδέλφισσες,

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ  ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΣΚΥΤΑΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΞΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ , ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ που εγκαίρως μας στάλθηκαν από την Ομοσπονδία!!! Τα σχολεία αυτά ομόφωνα , κατά συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων ή κατά απλή πλειοψηφία έχουν ήδη υπογράψει και πρωτοκολλήσει τη Δήλωση Απεργίας –Αποχής :

1ο ΖΑΚΥΝΘΟΥ, 2ο ΖΑΚΥΝΘΟΥ, 3ο ΖΑΚΥΝΘΟΥ, 4ο ΖΑΚΥΝΘΟΥ, 5ο ΖΑΚΥΝΘΟΥ, 1ο ΚΑΜΠΟΥ,3ο ΡΙΖΑΣ, ΑΡΕΤΑΚΕΙΟ, ΚΕΡΙΟΥ , ΔΕΡΜΑΤΟΥΣΑΣ.

Ο αριθμός γίνεται ακόμα μεγαλύτερος αν συνυπολογίσουμε ότι αρκετές σχολικές μονάδες- σχεδόν τα περισσότερα νηπιαγωγεία και ορισμένα δημοτικά- είναι ολιγοθέσιες και δεν υποχρεούνται στον ορισμό μεντόρων ή σχολικών συντονιστών ,οπότε δεν προχώρησαν και στη συγκεκριμένη δήλωση.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤIΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ –ΑΠΟΧΗ (ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ  ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥΣ) ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΕΙΛ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ   (solomosd1@gmail.com)  ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  7 ΟΚΤΩΒΡΗ  2022, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΟΕ .

Η απεργία –αποχή κατά μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών που κήρυξε η ΔΟΕ , συνεχίζεται μετά τη δικαστική απόφαση, με την επαναπροκήρυξή της από την ΑΔΕΔΥ, η οποία καλύπτει συνδικαλιστικά όλους τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

ΌΣΟ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ –ΑΠΟΧΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΤΕ ΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΙΤΕ ΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ –ΑΠΟΧΗΣ.

Παρακάτω, σας επικαιροποιούμε τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ:

α. Ένας εκπαιδευτικός σε κάθε σχολική μονάδα διακινεί τη ΔΗΛΩΣΗ Απεργίας –Αποχής , αφού συμπληρώσει στην πρώτη παράγραφο και μετά τη φράση  « εκ μέρους της Δ.Ο.Ε. από 8-9-2022 απεργία – αποχή» τη φράση:«…και εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ από 28/9/2022..».Καλό είναι να συγκεντρωθούν όσο περισσότερες υπογραφές συναδέλφων ακόμα και του διευθυντή/τριας , αλλά αν δε συμβεί αυτό, Ο ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ  ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΝΤΟΡΩΝ –ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

( Η επισυναπτόμενη στο παρόν μέιλ δήλωση είναι επικαιροποιημένη.)

β. Στη συνέχεια   καταθέτουμε τη Δήλωση στον Διευθυντή/τρια της σχολικής μονάδας και παίρνουμε  ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ.

γ. Φωτοτυπούμε την πρωτοκολλημένη Δήλωση με τις υπογραφές και την αποστέλλουμε στο μειλ του Συλλόγου (solomosd1@gmail.com)  ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  7 ΟΚΤΩΒΡΗ  2022

γ. Αν ο Διευθυντής/τρια προχωρήσει σε ανάθεση , κάθε εκπαιδευτικός που έχει δηλώσει απεργία-αποχή καλύπτεται συνδικαλιστικά να αρνηθεί το έργο και μπορεί είτε να μην παραλάβει την ανάθεση επικαλούμενος την απεργία –αποχή είτε να την παραλάβει συμπληρώνοντας δίπλα στην υπογραφή του τη φράση: «δηλώνω ότι έχω καταθέσει δήλωση απεργίας-αποχής από το συγκεκριμένο έργο με αρ.πρωτ…… και ως εκ τούτου δε θα προβώ σε καμία πράξη σχετικά με την παρούσα ανάθεση»

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Στη συνέχεια και μέχρι τις 20 Οκτωβρίου θα συγκληθούν σε κάθε σχολική μονάδα  οι ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ για την υλοποίηση της υπ’ αρ. 108906/ΓΔ4/10-9-2021 Υ.Α. «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων» (ΦΕΚ Β 4189/10-9-2021) σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 33, 34 και 35 του ν. 4692/2020, όπως συμπληρώθηκαν από τις διατάξεις του ν.4823/2021.

 

Η ΔΟΕ έχει ήδη αποφασίσει τη γραμμή του αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων με την ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΙΑΙΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ  και αυτή τη γραμμή καλούμε να ακολουθήσουν όλοι οι σύλλογοι διδασκόντων των σχολείων μας! Τα ενιαία κείμενα έχουν ήδη αποσταλεί , επισυνάπτονται και στο παρόν ενημερωτικό και διασφαλίζουν τη συνέχιση της λειτουργίας του δημόσιου σχολείου χωρίς ανταγωνισμό, αντισυναδελφικότητα και εμπορευματοποίηση!

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ:

 

1.      Σύγκληση Συλλόγου Διδασκόντων.  Συζήτηση υπέρ της ενιαίας στάσης των σχολείων όπως έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία και ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία της πρότασης: « Ο σύλλογός μας ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία συντάσσεται υπέρ της υιοθέτησης ενιαίας στάσης στη διαδικασία της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων , ενάντια στην κατηγοριοποίηση και διαφοροποίησή τους και ως εκ τούτου προχωρεί στα επόμενα βήματα:…»

 

2.      ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΞΟΝΩΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ Η ΔΟΕ

( 1.2.3.4.6.7.8 ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ και 1.3.4.6.7.8 ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ)

 

3.      ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ  ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ  ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΔΟΕ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΠΛΗΡΩΣΗ-ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΛΠ.

 

4.      ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ

 

Σημειώνεται ότι η ΔΟΕ θα αναλάβει πάλι με ενιαίο τρόπο το σχεδιασμό και την υλοποίηση όλων των δράσεων που προβλέπονται τους επόμενους μήνες , όπως και πέρσι.

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΣ ΕΚΤΟΣ!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  ΧΩΡΙΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ!

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022.

 

                                                              ΤΟ Δ.Σ.

         Η πρόεδρος                                                                     Η γραμματέας

        Λάζου Έφη                                                                    Χριστοφόου-Λιβάνη Άννα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου