Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΡΥΞΕ Η ΔΟΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΙΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ.

Σφραγίδα Συλλόγου Καινούρια 3 Μαΐου 2018

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                                                                        

«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»

Ν. Κολυβά136                                                                                                                                                            Τηλ: 2695028854                                                                                                                                                     e-mail : solomosd1@gmail.com

                           Ζάκυνθος 15/09/2022

 

 

Αρ.πρωτ: 159

Προς: Σχολικές Μονάδες &

Μέλη Συλλόγου, Δ.Π.Ε.

 

 

 

                                                   1ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

       για το Σχολικό Έτος 2022-23 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι / συναδέλφισσες,

σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω θέματα του Συλλόγου μας:

1)             ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ύστερα από την παραίτηση από το Δ.Σ. του Γραμματέα μας Πάνου Κεφαλά και την αντικατάστασή του από το πρώτο αναπληρωματικό μέλος του ίδιου συνδυασμού της Ε.Κ.Ε.Ζ., Άννα Χριστοφόρου-Λιβάνη, το Δ.Σ. του συλλόγου μας ανασυγκροτήθηκε στις πρώτες συνεδριάσεις του στις 8 και 13/9/2022 ως εξής:

                                     ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λάζου Έφη                            τηλ.6944664402         (efilazou3@gmail.com)

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σαϊτανίδου Αλεξάνδρα  τηλ.6978692693  (alekasaitanidou@gmail.com)

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Άννα Χριστοφόρου-

                                Λιβάνη                τηλ.6974421014        (annachrislivani@gmail.com)      

 

ΤΑΜΙΑΣ: Λιβέρη-Κροκά Άννα Μαρία      τηλ.6981609015            (zae1932@yahoo.gr)

ΕΙΔΙΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κατσαίτου Άντα             τηλ.6944127059                 (katsaitou@sch.gr)

 

ΜΕΛΗ:  Μπελέρης Γιάννης                         τηλ.6933247953      (giannisbeleris@yahoo.com)

 

                Φουράκη Σοφία                             τηλ. 6977586706        (sofiafouraki@gmail.com)

 

                     

 

                                                       ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

               ΤΑ  ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

           θα είναι ανοιχτά κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ 6-7:30 μμ

 ( Κολυβά 136 –πίσω από την Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου)

 

2)      ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΡΥΞΕ Η ΔΟΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΙΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ.

 

 Συναδέλφισσες, οι

για μια ακόμα σχολική χρονιά καλούμαστε να μπούμε στις τάξεις και να αντικρύσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες μας, κάτω από  τα γκρίζα σύννεφα όχι ενός ακόμα φθινοπωρινού ουρανού , αλλά ενός γκρίζου και ζοφερού τοπίου για την εκπαίδευση, απειλής και  φόβου για την επαγγελματική μας σταθερότητα , ασφάλεια, και  εξέλιξη, νοσηρού ανταγωνισμού , ιεράρχησης και κατάλυσης κάθε συλλογικής συνοχής και αλληλεγγύης μέσα στους συλλόγους διδασκόντων , ενίσχυσης και πολλαπλασιασμού της εξουσίας των στελεχών και τέλος εντατικοποίησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και κατηγοριοποίησης των σχολείων! Όλα αυτά,  κάτω από τη σκιά των Νόμων 4692/2020 και 4823/2021 για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Κι ενώ εμείς, ευαίσθητοι και συνειδητοποιημένοι παιδαγωγοί και εκπαιδευτικοί λειτουργοί του δημόσιου σχολείου αγωνιούμε για τις ανάγκες και τις δυσκολίες των μαθητών και μαθητριών μας και λαχταράμε περισσότερο χρόνο ουσιαστικής επικοινωνίας και πραγματικής μαθητείας στις σχολικές τάξεις ,κυριευόμαστε από ένα νέου είδους «σχολικό άγχος» , αυτό του εκπαιδευτικού που είναι εξ ορισμού «ακατάλληλος» και πρέπει να αποδείξει μέσω της αξιολόγησης ότι είναι «κατάλληλος»!

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΣΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!!!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ,ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΙ!

Οι   Υπουργικές  αποφάσεις 102939/ΓΔ4 για λειτουργία και υπεύθυνους εκπαιδευτικών ομίλων, Φ12/102913/ΓΔ4 για ορισμό ενδοσχολικών συντονιστών και 102919/ΓΔ4 για ορισμό παιδαγωγικών συμβούλων και μεντόρων που δημοσιεύτηκαν στον ΦΕΚ 4509/25/8/2022 τεύχςο Β΄,  βάζουν το νερό στο αυλάκι για τη στιγμή της κρίσης στη διαδικασία της Ατομικής Αξιολόγησης. Και στο αναμεταξύ διχάζουν, ιεραρχούν, καταλύουν τη συλλογικότητα, τη δημοκρατία, την ομόνοια.

Ο Σύλλογός μας, μαζί με όλα τα μαχόμενα σωματεία της εκπαίδευσης θα συνεχίσει χωρίς συμβιβασμούς τον δρόμο της αγωνιστικής ανάτασης!

Μαζί δώσαμε τη μάχη το προηγούμενο διάστημα, σε πάνω από 10 σχολικές μονάδες στο νησί μας με την ανάρτηση των ενιαίων κειμένων και πανελλαδικά σε πάνω  από  τρεισήμισι χιλιάδες σχολικές μονάδες. Μαζί θα συνεχίσουμε συλλογικά κι αγωνιστικά! Τα 22 σωματεία που στήριξαν μόνα της την απεργία –αποχή και οι 77 διευθυντές τους δικαιώθηκαν και συνεχίζουν τον ίδιο αγώνα και στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

ΓΙΑ τους ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

   ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

                                               (Αρ. πρωτ. 91 /12/9/2022) ΚΑΙ

                                                 ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

                                   ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ

                     ΑΠΟ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ

  ΑΣ ΔΙΑΚΙΝΗΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ!!!

( ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ-    ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ)

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

1.      Καλούμε τους/τις Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένες σχολικών μονάδων να μην ορίσουν παιδαγωγικούς συμβούλους-μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές.

2.      Καλούμε τους/τις συναδέλφους να μην αποδεχτούν τον ορισμό τους ως παιδαγωγικοί σύμβουλοι-μέντορες ή ενδοσχολικοί συντονιστές. Να μην αποδεχτούν καμία συμμετοχή σε αυτό το ιεραρχικό θεσμικό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης είτε ως μέντορες/συντονιστές είτε ως «κατώτεροι» στην αξιολογική ιεραρχία. Να συνεχίσουν να συνεργάζονται στο πλαίσιο της δημοκρατικής παιδαγωγικής λειτουργίας του Συλλόγου Διδασκόντων σε ισότιμη και δημοκρατική βάση και με μοναδικό κριτήριο την πρόοδο των μαθητών τους.

3.      Καλούμε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς να μην παρέχουν σε καμία περίπτωση διδακτικό έργο εάν δεν προσμετράται στο διδακτικό τους ωράριο ή εάν παραβιάζει το εργασιακό τους ωράριο. Παροχή διδακτικού έργου δωρεάν ή με αντάλλαγμα «ευνοϊκή μεταχείριση» στην αξιολόγηση δεν είναι αποδεκτή σε καμία περίπτωση, πολύ περισσότερο όταν εντάσσεται σε αντιπαιδαγωγικό πλαίσιο (π.χ. εκπαιδευτικοί όμιλοι).

4.      Καλούμε όλους-ες τους/τις εκπαιδευτικούς να μην καταθέσουν απολύτως τίποτε στον «ηλεκτρονικό φάκελο» της αξιολόγησης.

 

Μαζί θα προασπίσουμε τις αξίες της  ισότητας και της δημοκρατίας στους συλλόγους διδασκόντων , την παιδαγωγική μας ελευθερία, τον σεβασμό και την εκτίμησή μας προς τις/τους συναδέλφους μας , την ίδια την επαγγελματική και προσωπική μας αξιοπρέπεια!

 

                                                            ΤΟ Δ.Σ.  

         Η πρόεδρος                                                                       Η γραμματέας

        ΛάζουΈφη                                                                 Χριστοφόρου-Λιβάνη Άννα

                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου