Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Παιχνίδια του ΥΠΑΙΘ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ                                                                             Ζάκυνθος 10-04-2020
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ                                                                 Αρ. πρωτ : 74
«ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»
Ν. Κολυβά 136                                                                                                                                                            Τηλ: 2695028854                                                                                ΠΡΟΣ:
Fax: 2695048783                                                                     Σχολικές μονάδες &  ΜΜΕ                   e-mail : solomosd1@gmail.com                                       
                                                                                              

Θέμα: « Παιχνίδια του ΥΠΑΙΘ …….με την εξ αποστάσεως σε βάρος μαθητών κι εκπαιδευτικών»

Συνάδελφοι/σες
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει χάσει κάθε επαφή με τη πραγματικότητα, έχει χάσει κάθε επαφή με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί το τελευταίο διάστημα αναστολής λειτουργίας των σχολείων και ιδιαίτερα για τις ελλείψεις που έχουν ανάγκη σε τεχνολογικό εξοπλισμό.
3 Απριλίου 2020:  Διοχετεύεται στα ΜΜΕ η είδηση από το ΥΠΑΙΘ με απόφαση της υπουργού θα δώσει τάμπλετ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που έχουν ανάγκη για όσο διάστημα πραγματοποιείται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
7 Απριλίου 2020: Με κατεπείγον έγγραφο, το ΥΠΑΙΘ ζητά από τους διευθυντές των σχολείων, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα,  να καταγράψουν τις ανάγκες σε εξοπλισμό των μαθητών και των εκπαιδευτικών της κάθε σχολικής μονάδας.
8 Απριλίου 2020: Η Υπουργός δηλώνει πως εξοπλισμός μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και δωρεές ιδιωτών είναι στο δρόμο για τα σχολεία..
9 Απριλίου 2020: Με έγγραφο που υπογράφει η Γενική Γραμματέας διευκρινίζει ότι ο εξοπλισμός δεν αφορά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς αλλά μόνο τις σχολικές μονάδες. Ένας φορητός υπολογιστής για κάθε νηπιαγωγείο και ένας για κάθε 50 μαθητές και μέχρι συνολικά τέσσερις για κάθε δημοτικό σχολείο.

Άνθρακες ο θησαυρός!!!!
Πρωτοφανής σε μέγεθος εξαπάτηση και κοροϊδία!!!

Τους ενδιαφέρει μόνο το επικοινωνιακό παιχνίδι και όχι η ισότιμη συμμετοχή των παιδιών σε όλη αυτή τη πρωτόγνωρη διαδικασία που ζούμε τον τελευταίο μήνα.
Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καταλαβαίνουμε πολύ καλά ποιο είναι το χρέος μας απέναντι στη νέα γενιά και την κοινωνία και προσπαθούμε να το επιτελέσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο και με όλες τις δυνάμεις.
Απαιτούμε να σταματήσει να εμπαίζει  τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και να ικανοποιήσει το αίτημα για ένα δωρεάν τάμπλετ σε κάθε μαθητή και δωρεάν σύνδεση στο ιντερνετ.
Οφείλει επίσης να σταματήσει τις κάθε είδους «προτροπές» προς τους εκπαιδευτικούς για «προαιρετική» υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το χρονικό διάστημα μέχρι 15/4 και μετά την 21/4 και να μην προχωρήσει σε «διατάξεις» που θα παραβιάζουν το θεσμοθετημένο πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων όπως ορίζεται με το Π.Δ 79/2017. Το Προεδρικό Διάταγμα δεν αναιρείται ούτε με υπουργικές αποφάσεις ούτε με προσφυγή στον κοινωνικό αυτοματισμό ούτε από το κράτος «έκτακτης ανάγκης» που αξιοποιεί διαρκώς η κυβέρνηση σε κάθε της βήμα.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία να δείξει σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης κυρίως και πάνω απ’ όλα στο δημόσιο σχολείο και τους μαθητές.


Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου