Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΚΗΡΥΞΗ ΔΙΩΡΗΣ (ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗΣ) ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ζακύνθου,
ύστερα από τη συνάντηση των Προϊσταμένων  των Νηπιαγωγείων που έλαβε χώρα στα γραφεία του Συλλόγου την Τρίτη 2/12/2014 , ανακοινώνει ότι στηρίζει τις Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων και τους Διευθυντές/τριες Δημοτικών Σχολείων , οι οποίοι/ες   θα αρνηθούν να αξιολογηθούν , επικαλούμενοι την απεργία-αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης
                                    που έχει κηρύξει η Δ.Ο.Ε.    και
 ΚΗΡΥΤΤΕΙ  2ωρη διευκολυντική ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    για την ΠΕΜΠΤΗ  4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 
και ώρα 12:00-14:00 ,
       ώστε να διευκολύνει τη μη συμμετοχή των συναδέλφων στις
      ενημερωτικές συναντήσεις στις οποίες έχουν κληθεί από τον
                     Προϊστάμενο ( προαξιολογική διαδικασία) . 

Παράλληλα   καλεί  
όλους τους εκπαιδευτικούς σε  
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 
στις 12:30 την ίδια μέρα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου.

 Υπενθυμίζεται ,ότι , σύμφωνα με το με αρ.πρωτ.1212/13-11-2014 έγγραφο της Δ.Ο.Ε., οι συνάδελφοι /ισσες Διευθυντές/τριες και Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων που έχουν κληθεί για την προαξιολογική διαδικασία ,
παραμένουν στις σχολικές τους μονάδες εκτελώντας κανονικά τα καθήκοντά τους και αφού συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης, δεν είναι υποχρεωμένες να παραβρεθούν στη συνάντηση και δε διατρέχουν κίνδυνο πειθαρχικών κυρώσεων (σύμφωνα και με την άποψη της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. κας Μ. Τσίπρα).

Παράλληλα, το Δ.Σ. μαζί με τις Προισταμένες και τους Διευθυντές/τριες που επιθυμούν να απέχουν, θα παρουσιαστούν την ίδια μέρα στον Προϊστάμενο  και θα δηλώσουν την πρόθεσή τους για απεργία –αποχή από την αξιολόγηση.
Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες που θα δηλώσουν απεργία-αποχή :
α) να καταγράψουν τη δήλωσή τους στο βιβλίο Πράξεων Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων ή Διευθυντών  Δημοτικών Σχολείων , ως εξής:
«Η /Ο  ………………………………………………….Προισταμένη/ ος /Διευθυντής/τρια  του……Νηπιαγωγείου/ΔημοτικούΣχολείου………………………………………
Δηλώνω ότι  απέχω από κάθε διαδικασία αξιολόγησης   επειδή συμμετέχω στην απεργία-αποχή  που κήρυξε  η ΔΟΕ (αρ. Πρωτ.1201 της 31/10/2014)  από 2/11/2014 σύμφωνα  με την οποία  πραγματοποιείται απεργία–αποχή  «από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ152/13 ) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης -αξιολόγησης  της σχολικής μονάδας  και κάθε διαδικασία αξιολόγησης  του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν.4024/11, ν.4142/13,  ΠΔ152/13, ν.3848/10, ν.3679/10 ),την οποία απόφαση το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εξωδίκως κοινοποίησε στους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών»  ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Και  β) να προσκομίσουν αντίγραφο της παραπάνω πράξης στα γραφεία του Συλλόγου την Τετάρτη 3/12 και ώρα 19:00 -20:30 ή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια την Πέμπτη 4/12 στις 12:30.

ΕΠΙΣΗΣ, ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ πρέπει να ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ  την ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ της Σχολικής Μονάδας στο   Παρατηρητήριο, με Πρακτικό , όπου θα δηλώνεται απεργία-αποχή από την αυτοαξιολόγηση μέχρι τις 15/12/2014 και με τον τρόπο αυτό να δεσμεύσουν με τις αποφάσεις τους και το Διευθυντή.
 Σε όλη την Ελλάδα οι εκπαιδευτικοί κινητοποιούνται για να μην περάσει το νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης.
Ας μην εγκαταλείψουμε αυτόν τον αγώνα! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
                                               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
      Η Πρόεδρος                                                      Η  Γραμματέας
         Λάζου Ευφροσύνη                                                  Αντωνοπούλου Τασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου