Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Θεατρική παράσταση

















http://www.youtube.com/watch?v=LlqpuiMR0Z4


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ζακύνθου «Διονύσιος Σολωμός» θεωρώντας ότι το θέατρο αποτελεί ένα από τα ύψιστα, διαχρονικά εποπτικά μέσα που αναπτύσσει τον τρόπο σκέψης μέσω της ψυχαγωγίας, και συντελεί στην ανάπτυξη του αισθητικού κριτηρίου προωθώντας την πνευματική αναζήτηση μέσα από αυτό, παρουσιάζει με τη θεατρική του ομάδα την παιδική παράσταση «Ο Φαντασμένος», ένα γαλλικό παραμύθι του Σαρλ Περώ σε ελεύθερη διασκευή.
Θα δοθούν 2 παραστάσεις Δευτέρα & Τρίτη 10-11 Ιουνίου στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου.
Είσοδος Ελεύθερη.


Λίγα λόγια για το έργο:
Ένας άρχοντας και μια αρχόντισσα αποκτούν ένα αγοράκι με τεράστια μύτη. Οι φαντασμένοι γονείς δεν θέλουν να παραδεχτούν το ελάττωμα του γιου τους. Ισχυρίζονται πως είναι η ομορφότερη μύτη του κόσμου. Για να μην καταλάβει τίποτα το παιδί, φορούν κι εκείνοι μεγάλες ψεύτικες μύτες κι επιβάλλουν το ίδιο και στους ανθρώπους του περιβάλλοντός τους. Έτσι, το αρχοντόπουλο μεγαλώνει ευτυχισμένο και καμαρώνει για όλα, ακόμη και για τη μύτη του.
Μια μέρα έρχονται από ένα μακρινό τόπο ένα παλικάρι με την αδερφή του, την Χαριτωμένη. Το παλικάρι έχει μια μικρή μύτη που προκαλεί γέλια στο Φαντασμένο. Η Χαριτωμένη προξενεί με τη γλυκιά φωνή της σφοδρό έρωτα στο αρχοντόπουλο. Όταν φεύγει ξαφνικά με τον αδερφό της, ο Φαντασμένος μελαγχολεί.  Φεύγει να βρει την αγαπημένη του. Στο πέρασμά του, ο κόσμος γελά με τη μεγάλη του μύτη. Εκείνος όμως αδιαφορεί. Κάποια νύχτα φτάνει στο καλύβι μιας σοφής γριάς, που του λέει ότι μόνο όταν καταλάβει πόσο μεγάλη είναι η μύτη του, θα γίνει πραγματικά ευτυχισμένος.

Θα βρει τελικά ο Φαντασμένος την Χαριτωμένη του;
Ελάτε να ανακαλύψετε το τέλος του παραμυθιού μαζί μας…


Συντελεστές παράστασης:
Σκηνοθεσία-Επιμέλεια: Μαρίνα Παπαδοπούλου, θεατρολόγος
Ηθοποιοί – οι δάσκαλοι:
Πέπη Κολτσίδα, Δήμητρα Πολύζου, Ευγενία Χρηστάκη, Γιώργος Γκιουμές, Δημήτρης Τάσσος, Αποστόλης Χρυσάφης
Ευχαριστούμε:
το Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου για την παραχώρηση της αίθουσας
τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκουλικάδου  «Ο ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ» για την προσφορά των κουστουμιών.
Ευχαριστούμε επίσης για την πολύτιμη συμβολή τους:
τη  δασκάλα εικαστικών Νικόλ Κάπαρη
 τη  δασκάλα μουσικής Σοφία Φουράκη
 τη  θεατρολόγο Έφη Λάζου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου