Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ



Ζάκυνθος, 14/06/2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Η κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου δίνει τη δυνατότητα στους υπουργούς να βάζουν λουκέτο, να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.

Αυτοί που έχουν ρημάξει τις ζωές μας, που έχουν αφανίσει κάθε ελπίδα στους νέους, που έχουν ξεπουλήσει κάθε εργασιακό δικαίωμα, που έχουν αποδομήσει κάθε δημόσιο και κοινωνικό αγαθό όπως την Υγεία, την Παιδεία και την  Κοινωνική Ασφάλιση δεν σταματούν. Στη συνέχεια των αντιλαϊκών μέτρων έρχονται και οι μαζικές απολύσεις στην εκπαίδευση, την υγεία, την αυτοδιοίκηση, δηλαδή στον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.
Αν οργανωμένα δεν τους σταματήσει και δεν τους αντεπιτεθεί επιτέλους ο λαός ενωμένος, θα ακολουθήσουν και άλλα δεινά.
Αποφάσισαν και διέταξαν το κλείσιμο της ΕΡΤ. Επιθυμούν να φιμώσουν κάθε μέσο που μπορεί να φιλοξένησε διαφορετικές μορφές έκφρασης, λόγου και αντίλογου. 

Η τρικοματική κυβέρνηση των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, σπεύδει να υλοποιήσει τις εντολές της Τρόικας, να κλείσει την ΕΡΤ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η λαϊκή περιουσία της ΕΡΤ, το ιστορικό της αρχείο, η υλικοτεχνική της υποδομή να περάσουν στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων.
 
ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ για να μας διαπαιδαγωγούν με την ενημέρωση που θα προσφέρουν  κατά αποκλειστικότητα οι καναλάρχες-εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου και τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια τους.
 

Δεν θα περάσει!!!
 

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε άλλο να λειτουργούν ως στρατιωτικοί επικυρίαρχοι! 
Καλούμε τους συναδέλφους –σσες κι όλους τους εργαζόμενους, το λαό της Ζακύνθου να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και να υπερασπιστούν τη δημόσια περιουσία.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ψήφισμα για ΕΡΤ



Ζάκυνθος, 13/06/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου δίνει τη δυνατότητα στους υπουργούς να βάζουν λουκέτο, να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.

Στη συνέχεια των αντιλαϊκών μέτρων έρχονται και οι μαζικές απολύσεις στην εκπαίδευση, την υγεία, την αυτοδιοίκηση, δηλαδή στον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ συνεπάγεται 3000 απολύσεις εργαζομένων μέσα σε ένα απόγευμα. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή όμως η απαγόρευση λειτουργίας των κεντρικών σταθμών της ΕΡΤ δεν εμπόδισε το απεργιακό πρόγραμμα να συνεχίσει να μεταδίδεται σε εναλλακτικές συχνότητες και το ίντερνετ, με συνδικαλιστές του ΟΤΕ και της ΔΕΗ να προσπαθούν να ξαναστήσουν κεραίες αναμετάδοσης που είχαν προηγουμένως κατεβάσει τα ΜΑΤ με εντολή του υπουργείου ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην απεργία την Πέμπτη 13/06/2013 και να συγκεντρωθούν στις 10μιση το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό Ζακύνθου (στη διασταύρωση για Λαγανά).

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Ομάδα πεζοπορίας























Την Κυριακή 9/6/2013  ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ζακύνθου συμμετέχει στις εκδηλώσεις για το περιβάλλον «Μαθαίνω… παίζοντας στο Περιβάλλον 2013».

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων η ομάδα πεζοπορίας θα ξεκινήσει στις 10.00 από την παραλία «Γάιδαρος» και θα κατευθυνθεί στο μοναστήρι της «Δερματούσας».

Οι πεζοπόροι θα ξεναγηθούν στον χώρο του μοναστηριού και στο παρακείμενο άλσος που συνδέει τον αρχαιολογικό χώρο με το ομώνυμο θέατρο. Στη συνέχεια η ομάδα πεζοπορίας θα φτάσει στο σχολείο της Δερματούσας στο Τραγάκι, όπου θα εκτίθενται έργα μαθητών του σχολείου  και φωτογραφικό υλικό από την ομάδα φωτογραφίας του Συλλόγου μας. 

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Εκδήλωση Χορωδίας














Πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο η συναυλία της χορωδίας του Συλλόγου μας, που συστάθηκε με τη βεβαιότητα ότι τα έργα πολιτισμού αποτελούν έστω ένα μικρό ανάχωμα στην πλημμυρίδα της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που όλοι μας βιώνουμε καθημερινά.
Συνδικαλισμός και πολιτισμός είναι δύο έννοιες που βαδίζουν παράλληλα για την ανάπτυξη του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, του πνεύματος και του λόγου. Θεωρούμε ότι τέτοιες προσπάθειες διατηρούν και καλλιεργούν την ανθρώπινη αξία της συσπείρωσης και συνύπαρξης.
Το Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες.
Ιδιαίτερα ευχαριστεί την “ψυχή” της χορωδίας και διευθυντή της,  Μιχάλη Τσαούση, γιατί χωρίς την εθελοντική προσφορά του δεν θα είχε συσταθεί η ομάδα της χορωδίας.
Ξεχωριστά επίσης ευχαριστούμε τους μουσικούς Τιμόθεο Αρβανιτάκη, Δημήτρη Αναστόπουλο, Αναστασία Αμανατίδου, Δημήτρη Χριστοδουλόπουλο, Δήμητρα Σαπνάρα και Σταύρο Αμπελά, οι οποίοι αποτέλεσαν την ορχήστρα και μας τίμησαν δεχόμενοι να πλαισιώσουν τη χορωδία.
Τέλος να ευχαριστήσουμε το Δήμο Ζακύνθου για την παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου και την προσφορά της μικροφωνικής εγκατάστασης.

 Πρόγραμμα
  1. Κανόνας-Χορωδία
2.   Η Προσευχή της Παρθένου- Ε. Αλεξανδροπούλου & Χορωδία
(Στίχοι: Νίκος Γκάτσος Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις)
3.   Του μικρού βοριά –Χορωδία
(Στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης, Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης)
  1. Μαρίνα- Στ. Αμπελάς& Μ. Ευαγγέλου
(Στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης, Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης)
  1. Στρώσε το στρώμα σου για δύο-Γ. Μπελέρης & Χορωδία
(Στίχοι: Ιάκωβος Καμπανέλης Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης)
6.   Χρυσαλιφούρφουρο-Α. Σιατή
(Στίχοι: Μαριανίνα Κριεζή,  Mουσική : Νίκος Κυπουργός)
7.   Τα παπαγαλάκια- Χορωδία
(Στίχοι: Νίκος Πλατύραχος, Μουσική: Νίκος Πλατύραχος)
8.   Ο κυρ Αντώνης- Χορωδία
(Στίχοι: Νίκος Γκάτσος Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις)
9.   Της Αγάπης Αίματα- Χορωδία
(Στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης, Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης)
10.    Η μέρα εκείνη δεν θ αργήσει- Α. Χρυσάφη & Γ. Καψάσκης
(Στίχοι: Φώντας Λάδης, Μουσική: Μάνος Λοΐζος)
11.                Γερνάς και Σκοτεινιάζει- Χορωδία
(Στίχοι: Τάσος Λειβαδίτης, Μουσική: Μάνος Λοΐζος)

  1. Αγάπη που γινες δίκοπο μαχαίρι- Α. Αμανατίδου
(Στίχοι: Μιχάλης Κακογιάννης, Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις)
  1. Ο χορός των μπιζελιών- Χορωδία
(Στίχοι: Μαριανίνα Κριεζή, Μουσική: Λένα Πλάτωνος)
  1. Ο γλάρος- Β. Παπανικολάου & Χορωδία
    (Στίχοι: Αλέκος Σακελλάριος, Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις)
  2. Έχω ένα μυστικό- Ηλ. Γιακουμέλου& Α. Σιατή
     (Στίχοι: Αλέκος Σακελλάριος, Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις)
  3. Την πόρτα ανοίγω το βράδυ- Χορωδία
    (Στίχοι: Τάσος Λειβαδίτης, Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης)
  4. Σε πότισα ροδόσταμο – Ν. Δρόσος & Γ. Καψάσκης
    (Στίχοι: Νίκος Γκάτσος, Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης)
  5. Κεμάλ –Δ. Σαπνάρα
          (Στίχοι: Νίκος Γκάτσος, Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις)
  1. Μίλησε μου- Ηλ. Γιακουμέλου
    (Στίχοι: Νίκος Γκάτσος, Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις)
  2. Τα ήσυχα βράδια- Χορωδία
(Στίχοι: Μαριανίνα Κριεζή, Μουσική:  Λάκης Παπαδόπουλος)
  1. Αν θυμηθείς τα όνειρό μου- Αν. Αγαλιανός & Χορωδία
(Στίχοι: Νίκος Γκάτσος, Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης)